Bekwaam regisseren doet Diabetes Type 2 je leven niet beheersen

Je leeft je leven met Diabetes Type 2 zoals zo velen gewoon zijn dat te doen. Het beeld van de samenleving over deze chronische ziekte is helaas niet altijd even accuraat. Bij Diabetes Type 2 kan het lichaam nog wel insuline produceren om suiker af te breken, maar het reageert er niet goed meer op. De impact hiervan wordt onvoldoende onderkend.

Als ervaringsdeskundige heeft Piet-Jan Coremans 18 jaar lang de wondere wereld van Diabetes Type 2 vanaf de zijlijn op zich laten inwerken.  Langdurige inkijk achter de medische schermen tijdens zijn herstelproces in 2016 inspireerde hem om deze wondere wereld van Diabetes Type 2 beter te willen leren begrijpen. 

Nauwlettend werd het daarop volgende herstelproces met alle doorlopen stadia inzichtelijk beschreven en gedocumenteerd. Medische samenspraak aan het eind van zijn herstelproces maakte de medische wens voor adequate en vooral hanteerbare oplossingen voor mensen met Diabetes Type 2 nog eens extra duidelijk. 

Piet-Jan wilde als ondernemer hier graag opvolging aan geven. Hij vroeg een industrieel ontwerper om vanuit zijn volledig gedocumenteerde herstelproces een ontwerp te maken voor een alomvattende, integrale en multifunctionele aanpak. Aldus ontstond Diavantis.

Onze visie

Diavantis is een organisatie met een ideële doelstelling en maatschappelijk oogmerk. Diabetes Type 2 heeft maatschappelijk gezien een enorme impact op onze maatschappij in het algemeen en de individuele mensen met Diabetes Type 2 in het bijzonder. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan één miljoen mensen met deze chronische ziekte. Dit is de tol die wij allemaal betalen voor onze moderne leefstijl. Iedereen kan dus Diabetes Type 2 krijgen. Het is daarom in ons aller belang met elkaar te komen tot de maatschappelijke implementatie van de gepersonaliseerde en resultaatgerichte DiavantisWijzer(r). Ontworpen vanuit het menselijk hart van de samenleving worden de ontregelde glucosebanden bij mensen met Diabetes Type 2 via ons hybride proces langs de weg der geleidelijkheid duurzaam en blijvend hersteld.

‘Je kunt niet veranderen wat je niet wilt aangaan!’

Het Team Diavantis

Boudewijn Baks

Operationeel Manager Diavantis B.V.

Piet-Jan Coremans

Grondlegger Diavantis en ervaringsdeskundige

Heleen Coremans

Office en HR

Hans Terpstra

Accountant

Marina Boekhout

Ervaringsdeskundige

Jorine van Genderen

Adviseur Diavantis

David van der Loo

Begeleider digitale applicatievorm

Partners van Diavantis

Diavantis is onderdeel van Healthy Living as a Service project geïnitieerd door het UMCG, financieel gesteund door NWO.

 

André Baars Onderwijspsycholoog

Diabetes 2 Mindset Challenge

GRATIS
BEKIJK